ΚΑΡΦΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΑΛΟ: Παρασκευή 21 Ιουνίου


Τούς θύμισε πως… κατέκτησε κύπελλο!

Αυτά που ξεχώρισαν σε αυτή την Συνάντηση ήσαν:

1. Από τα 10 άλογα που έτρεξαν στο σπριντ της Α’ κλάσης ο μόνος που είχε κατακτήσει κύπελλο ήταν ο Γενέσιος, ο οποίος κέρδισε με ανακεκομμένη ταχύτητα.

2. Έκανε την μεγάλη διαφορά στην τρίτη συμμετοχή του ο Ελικώνας, ετεροθαλής αδελφός του κλασικού Ευκλείδη, δείχνοντας στοιχεία ισχυρού τριετή.


Η καλύτερη περίοδος

Την καλύτερη περίοδο της μέχρι τώρα πορείας του διανύει στα 7 του χρόνια ο κυπριακής εκτροφής Καπετάν Βαγγέλης, της προπόνησης Νταν Χάιτα, ο οποίος αυτή τη φορά ανατέθηκε στον αναβάτη Ολύμπιο Γεωργίου που έκανε πολύ αποφασιστική ίππευση.

Έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του και τοποθετήθηκε σε καλή θέση. Πέρασε επικεφαλής στις αρχές της ευθείας και στη συνέχεια ήταν πολύ δυνατός και επικράτησε με άνεση.
Αυτή ήταν η 2η συνεχής νίκη του και η 3η στις τέσσερις τελευταίες συμμετοχές του.

 

Ανταποκρίθηκε
στα 65.5 κιλά

Η προηγούμενη νίκη του κυπριακού 9ετή Άρτσιη, της προπόνησης Γαβριήλ Τσαβαρτζίδη, ήταν ένδειξη ανόδου, την οποία επιβεβαίωσε με 2η συνεχή επιτυχία μέσα σε διάστημα 16 ημερών. Αυτή τη φορά πιστώνεται και με το γεγονός ότι παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν, ανταποκρίθηκε στα 65.5 κιλά και έδειξε μαχητικότητα μέχρι τέλους.


Πολύ αποφασιστική η ίππευση του Νίκου Νικολάου που έκανε άριστη κατανομή δυνάμεων. Τοποθέτησε το άλογο του σε θέση βολής, πέρασε επικεφαλής στις αρχές της ευθείας και άντεξε στο τελικό φίνις της Σπάρτης.


Αυτή ήταν η 4η νίκη για τον Άρτσιη, με την οποία προβιβάστηκε στην Β’ κλάση με ψηλό Γενικό Ισοζυγισμό 69 κιλά.

     _____________________________________________________

Εντυπωσιακή επιτάχυνση

_____________________________________________________

Ο Γεώργιος Κ. Νικολάου.

Με δύο κούρσες στο ενεργητικό της, μετά από 7μηνη αποχή, η ικανή σπρίντερ Χαβάη Ντάρλιγκ (Γ. Κ. Νικολάου-Π. Δημητσάνης) παρουσιάστηκε ισχυροποιημένη και πήρε εύκολα την 3η νίκη της.

Αυτό που άλλαξε σε σχέση με τις δύο προηγούμενες συμμετοχές της ήταν ότι αυτή τη φορά είχε την ευκαιρία να οδηγήσει, κάτι που την βοήθησε να αποδώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων της. Στην τελική ευθεία με εντυπωσιακή επιτάχυνση άνοιξε την διαφορά στα 6.1/2 μήκη, σημειώνοντας αξιόλογη επίδοση 0.59.25.

Όσο για τον Μπούμαν, ο οποίος ‘’στα χαρτιά’’ ήταν ο βασικός της αντίπαλος και την πίεσε από νωρίς, στο τέλος έχασε καθαρά και την 2η θέση από τον Φωτεινό.

 

Η καλύτερη
επιλογή

Η Sophie Ralston.

Μετά το ελαφρύ κλείσιμο που είχε η Φουκασίτα στα αρχικά στάδια , η αναβάτρια της Sophie Ralston την οδήγησε σε πιο εξωτερικό διάδρομο για να αποφύγει άλλες περιπέτειες στη διαδρομή.

Αυτό αποδείχθηκε η καλύτερη επιλογή, αφού η κυπριακή 8ετής, της προπόνησης Θωμά Σιεφταλή, με συνεχές φίνις έκαμψε στα τελευταία μέτρα την αντίσταση του επικεφαλής Ονήσιλου και πέτυχε την 5η νίκη της.

Η Φουκασίτα είναι το τελευταίο από τα επτά προϊόντα που έστειλε στον αγωνιστικό στίβο η τοκάδα Φουκάσα, παραγωγής 2000, και το μοναδικό που συνεχίζει να βρίσκεται σε αγωνιστική δράση

___________________________________________________

Μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο
___________________________________________________

Ο Γαβριήλ Τσαβαρτζίδης.

Τρεις φορές διαγωνίστηκε στην απόσταση των 1.600 μέτρων ο καθαρόαιμος 6ετής Φορής Μιούζικ, της προπόνησης Γαβριήλ Τσαβαρτζίδη, και πέτυχε ισάριθμες νίκες.


Ο μόνιμος αναβάτης του Δημήτρης Κεφάλας πραγματοποίησε αλάνθαστη τακτική. Τον οδήγησε από την αρχή στην πρωτοπορία και στη συνέχεια επιβράδυνε τον ρυθμό και διαφύλαξε αποθέματα δυνάμεων για τα τελικά στάδια. Αυτές οι δυνάμεις χρειάστηκαν, αρχικά όταν τού επιτέθηκε ο Σερ Εφραίμ και πολύ περισσότερο στην τελική ευθεία όταν δέχθηκε την επίθεση του φαβορί Μάριου Άγγελου.


Στα τελευταία μέτρα έδειξε ότι είχε… κι άλλα αποθέματα στη δεξαμενή των καυσίμων, ξέφυγε και κέρδισε καθαρά. Έχει τώρα 5 νίκες και Γενικό Ισοζυγι­σμό 77 κιλά και με την επόμενη νίκη του θα ανέλθει στην Α’ κλάση.

Ετεροθαλής αδελφός
του κλασικού Ευκλείδη

Ο Παναγιώτης Δημητσάνης.

Ο κυπριακός τριετής Ελικώνας (Π. Ονουφρίου-Π. Δημητσάνης) έκανε την μεγάλη διαφορά στην τρίτη του συμμετοχή, όπου τέθηκε από την αρχή επικεφαλής και απλοποίησε τα πράγματα σε μεγάλο βαθμό. Στην τελική ευθεία εξαφανίστηκε του ομίλου και επικράτησε πανεύκολα με διαφορά 8 μηκών και πολύ καλό χρόνο 1.16.23, δείχνοντας στοιχεία ισχυρού αλόγου.

Πρόκειται για ετεροθαλή αδελφό του κλασικού Ευκλείδη 8 νίκες (3 κύπελλα), κάτι που τού επιτρέπει να αισιοδοξεί για πολύ καλύτερη συνέχεια.

Όσο για την μητέρα του Μέλοτυ, είχε κλείσει την καριέρα της με 9 νίκες.

 

 

 

Σύντομα
θα ξανακερδίσει

Με βάση την ποιότητα του ο Φλαςς (Ηρ. Νεοφύτου-Χ. Λ. Ανδρέου), άργησε να φτάσει στο μέδεν του εξαιτίας ορισμένων συγκυριών και κυρίως της τάσης προς την εξωτερική που παρουσάζει στην τελευταία στροφή.
Τελικά έφτασε στη νίκη με άριστη επίδοση 1.15.94 και η Στήλη εκτιμά ότι έχει τα φόντα σύντομα να ξανακερδίσει.

 

Ποσοστό επιτυχίας 50%
και στην Α’ κλάση

Το εσωτερικό σταρτ ήταν ο… 10ος αντίπαλος για τον ισχυρό καθαρόαιμο 5ετή Κιγκ Βακλάς, της προπόνησης Γιώργου Τσιελεπή, όμως ο μόνιμος αναβάτης του Μηνάς Κωνσταντίνου είχε τις λύσεις. Ακολούθησε από την 7η θέση και είχε συνεχώς σε εγρήγορση το άλογο του.

Στη συνέχεια βρήκε τους διαδρόμους και οδήγησε το άλογο του σε μια καθαρή νίκη, με επίδοση 1.16.48.
Αυτή ήταν η 6η νίκη του σε 12 συμμετοχές, δηλαδή έχει ποσοστό επιτυχίας 50%. Πήρε δικαιωματικά το εισιτήριο για την Α’ κλάση με Γενικό Ισοζυγισμό 77.5 κιλά.

Ο Νταν Χάϊτα.

Ο μοναδικός κυπελλούχος

Σε περίοδο φόρμας φαίνεται ότι μπήκε ο Γενέσιος (Κ. Καποδί­στριας), ο οποίος έδωσε την 2η νίκη στη Συνάντηση στον προπονητή Νταν Χάιτα και στον ιδιοκτήτη Ανδρέα Χ’’ Γιάννη, μετά τον Καπετάν Βαγγέλη. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη και για τον κυπριακής εκτροφής 9ετή στις τρεις τελευταίες συμμετοχές του.
Πήρε την πρωτοπορία από την αρχή και δεν επέτρεψε σε κανένα να τον απειλήσει μέχρι τέλους, για να φτάσει εύκολα την 8η νίκη του, κερδίζοντας στο τέλος με ανακεκομμένη ταχύτητα.
Από τα 10 άλογα που συμμετείχαν στην μικτή της Α’ κλάσης ήταν ο μόνος που είχε κατακτήσει κύπελλο. Βέβαια αυτό χάνεται σε… βάθος χρόνου αφού έγινε πριν από 7 περίπου χρόνια όταν ήταν διετής. Είχε κατακτήσει την Ημικλασική 28ης Οκτωβρίου 2017. Τότε είχε πετύχει την τρίτη νίκη του στην τρίτη του συμμετοχή, δηλαδή ήταν αήττητος.

 


~ Η φιλοσοφία της ημέρας ~

Να τους αγαπάς όλους, να εμπιστεύεσαι λίγους, να μη βλάπτεις κανέναν.

Γουίλιαμ Σαίξπηρ 1564-1616
Άγγλος δραματουργός