Ο Μίστερ Νιου Μάηντ (Χ.Λ. Ανδρέου) καταβάλλει τον Γκόρο και πετυχαίνει τρίτη συνεχή νίκη.

Η δικαίωση ήρθε έστω και αργά

• Τρεις απανωτές νίκες πέτυχε ο καθαρόαιμος 8ετής Μίστερ Νιου Μάηντ • Δηλώσεις του ιδιοκτήτη του κ. Γιάννη Χριστοδούλου
Start

 «Μετά την πρώτη συμμετοχή του Μίστερ Νιου Μάηντ ως τετραετής, όπου τερμάτισε στην 2η θέση, παρουσίασε ράγισμα στο μπουλέ και τέθηκε σε μεγάλη αποχή. Έκτοτε άφησα το άλογο να το διαχειρίζεται εν λευκώ ο πολύπειρος προπονητής Πανίκος Τσιακκούρας και τα αποτελέσματα ήρθαν έστω και αργά, αφού τώρα ως 8ετής πέτυχε τρεις απανωτές νίκες με την πιο πρόσφατη απέναντι στην Α’ κλάση». 

Αυτά μάς δήλωσε ο ιδιοκτήτης του Μίστερ Νιου Μάηντ κ. Γιάννης Χριστοδούλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο όνομα του αλόγου, αλλά και στις συγκινήσεις που τού πρόσφερε στο παρελθόν ο εξ αλλοδαπής Πρόφιτ Ηλίας. 

Απόλυτη εμπιστοσύνη 

Πριν από αρκετά χρόνια ο κ. Γιάννης Χριστοδούλου είχε εισαγάγει δύο άλογα από το εξωτερικό, τον Πρόφιτ Ηλίας (GB) και την Κουήν Οφ Σάυπρους (IRE), τα οποία διαγωνίστηκαν στην Κύπρο. 

Για τη συνέχεια δήλωσε στον “ΤΖΟΚΕΫ”: 

«Μετά την άριστη πορεία που είχε ο Πρόφιτ Ηλίας, αλλά και την πολύ ικανοποιητική της Κουήν Οφ Σάυπρους, είχα ως μεγάλη επιθυμία να αποκτήσω άλογο από την μεταξύ τους διασταύρωση. 

»Το πρώτο προϊόν αυτής της διασταύρωσης ήταν ο Μίστερ Νιου Μάηντ, στον οποίο έδωσα το εν λόγω όνομα λόγω της εταιρείας που διαθέτω με το ίδιο όνομα, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των εστιατορίων. 

» Για το συγκεκριμένο άλογο είχα μεγάλες φιλοδοξίες, όμως μετά την πρώτη συμμετοχή του ως τετραετής όταν τερμάτισε στην 2η θέση, έπαθε ράγισμα στο μπουλέ, κάτι που τον κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης για πάνω από 1.5 χρόνο. Έκτοτε, άφησα την διαχείριση του στον ικανότατο προπονητή Πανίκο Τσιακκούρα στον οποίο έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, χωρίς εγώ να επεμβαίνω καθόλου. 

»Άλλωστε οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις στο χωριό Πέγεια της Πάφου, όπου έχω εστιατόριο, δεν μου επέτρεπαν να έχω πολλή επαφή με τις ιπποδρομίες, όμως φρόντιζα να ενημερώνομαι για την πορεία του αλόγου μου». 

Έστω και αργά 

Ο κ. Γιάννης Χριστοδούλου.

Ο Μίστερ Νιου Μάηντ επανήλθε στα τέλη του 2021 ως 5ετής και κέρδισε στην επανεμφάνιση του, ενώ πριν το τέλος της χρονιάς πήρε άλλη μια νίκη. Ακολούθησε μια μετ’ εμποδίων πορεία κατά την οποία έμεινε εκτός δράσης για κάποια χρονικά διαστήματα, με την μεγαλύτερη αποχή του να έχει διάστημα γύρω στο ένα έτος. 

Τώρα διανύει την καλύτερη περίοδο της μέχρι τώρα πορείας του, αφού από τις 6 Μαρτίου μέχρι τις 10 Απριλίου πέτυχε τρεις συνεχείς νίκες, με την πιο πρόσφατη σε βάρος της Α’ κλάσης. 

Ο κ. Γιάννης Χριστοδούλου φανερά ικανοποιημένος ανέφερε για το άλογο του: 

«Μπορεί να άργησαν να έρθουν τα αποτελέσματα, όμως οι τρεις σερί νίκες που πήρε ο Μίστερ Νιου Μάηντ μέσα σε λιγότερο από 40 μέρες μιλούν από μόνες τους και δείχνουν την πολύ καλή δουλειά που έκανε ο στάβλος. 

»Τώρα το άλογο μου βρίσκεται στην καλύτερη του φόρμα και παρόλο που τα πράγματα σταδιακά δυσκολεύουν, θα προσπαθήσουμε για ό,τι καλύτερο στη συνέχεια. 

»Έστω και αργά αισθάνομαι δικαιωμένος για την διασταύρωση που είχα κάνει και κάθε του νίκη μού δίνει ιδιαίτερη χαρά, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να συγκριθεί με τις συγκινήσεις που μού πρόσφερε στο παρελθόν ο Πρόφιτ Ηλίας με τα απίστευτα ρεκόρ του. 

»Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αναβάτη Χαράλαμπο Ανδρέου με τον οποίο ο Μίστερ Νιου Μάηντ δείχνει να ταιριάζει απόλυτα, ενώ παράλληλα είναι και “γουρλής” για μένα, αφού μού χάρισε το μοναδικό μου κύπελλο ως ιδιοκτήτης το 2019 όταν οδήγησε την Γκέημ Όβερ στην κατάκτηση της Ημικλασικής Κερύνειας. 

»Η Γκέημ Όβερ είναι και η μοναδική τοκάδα που έχω κρατήσει, σε συνεταιρισμό με τον κ. Μάριο Μωυσέως. 

Τα ρεκόρ 

Ο Πρόφιτ Ηλίας διαγωνίστηκε τις σεζόν 2010 και 2011 και πήρε 10 νίκες και 3 δευτερεία σε 14 συμμετοχές. 

Στις 6 Φεβρουαρίου 2011 κατέρριψε το ρεκόρ στα 1.000 μέτρα με χρόνο 0.56.60 και στις 24 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς πέτυχε άλλο ένα φανταστικό ρεκόρ, σημειώνοντας επίδοση 1.11.56 στα 6 φέρλογκς. Τα δύο ρεκόρ διατηρούνται μέχρι σήμερα και αποτελούν τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών στις συγκεκριμένες αποστάσεις. 

Στη συνέχεια μεταπήδησε στον χώρο του επιβητόρων και είχε μια ικανοποιητική πορεία. 

Όσο για την Κουήν Οφ Σάυπρους, πήρε 6 νίκες, 6 δευτερεία, 7 τριτεία και 2 τεταρτεία σε 31 συμμετοχές. 

Αρχικά έδωσε από τον επιβήτορα Τζιάραχ την Δεκατεσσερακόκκινο (0 νίκες) και ακολούθησαν δύο προϊόντα από τον Πρόφιτ Ηλίας, ο 8ετής σήμερα Μίστερ Νιου Μάηντ (7 νίκες) και η 7ετής Τροοδίτισσα (0 νίκες), η οποία τώρα έχει αποσυρθεί ως τοκάδα και είναι ιδιοκτησίας του Κλεάνθη Κουρτέλλα. 

Home » ΡΕΠΟΡΤΑΖ » Η δικαίωση ήρθε έστω και αργά
Previous Story

4 Συναντήσεις στο Χημείο

Next Story

ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΕΣ: Έχασε σημαντικό έδαφος ο Πλάτωνας (Κυριακή 14.4)

DINAMI copy