Τις 2.000 Γκινέες του 2003 ο αήττητος σε τρεις συμμετοχές Μίστερ Ανδρόνικος έτρεξε για πρώτη φορά πάνω από τα 6 φέρλογκς.
Ωστόστο στην αμέσως προηγούμενη εμφάνιση, δύο μήνες νωρίτερα στα 1.200 μέτρα, είχε σαρώσει το δεύτερο φαβορί Πενταδάκτυλο με 10 μήκη, σημειώνοντας άριστη επίδοση 1.14.84!
Όμως λόγω πιο καλών προπονήσεων ο Πενταδάκτυλος υποστηρίχθηκε ως πρώτο φαβορί με 1.6/1, ενώ ο Μίστερ Ανδρόνικος ήταν το 2ο φαβορί με 1.9/1. Τα άλλα τέσσερα άλογα του ομίλου ήταν αουτσάϊντερ, οι Μοντόγια, Μιχάλης Πάουερ, Χαβάη Μπάτσελορ και Μουλέν Ρουζ.
Το Σάββατο 7 Ιουνίου 2003 ήταν η μεγάλη μέρα και τα άλογα παρατάχθηκαν στις θυρίδες τους, με τον ίππο Μίστερ Ανδρόνικος στον αρ. 1 και τον Πενταδάκτυλο στον αρ. 3.
Ας δούμε τη διαδρομή όπως την περιέγραψε τότε ο “ΤΖΟΚΕΫ”:
«Οδήγησε ο Μίστερ Ανδρόνικος και ακολούθησαν Μοντόγια, Πενταδάκτυλος, Μιχάλης Πάουερ, Χαβάη Μπάτσελορ και Μουλέν Ρουζ. Στα 3 φ. ο Μίστερ Ανδρόνικος δέχθηκε την επίθεση του Μοντόγια και του Πενταδάκτυλου, όμως είχε πολλές δυνάμεις και ξέφυγε πολύ των αντιπάλων του. Στην τελική ευθεία ο Μίστερ Ανδρόνικος απέκρουσε το φίνις του Πενταδάκτυλου κερδίζοντας με σχετική άνεση. Ο Μοντόγια περιορίστηκε στην τρίτη θέση, ενώ τέταρτος τερμάτισε ο Μιχάλης Πάουερ».
Σπουδαίο άλογο
Ο προπονητής Πανίκος Ονουφρίου μίλησε με θαυμασμό για το άλογο του:

« Ο Μίστερ Ανδρόνικος ήταν ένα από τα κορυφαία άλογα που πέρασαν από τον στάβλο μου. Ήταν πράγματι σπουδαίος. Διέθετε ταχύτητα και παράλληλα αντοχή για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που θα συναντούσε στην διαδρομή.
» Το γεγονός ότι πέτυχε σερί έξι νικών σε διάστημα επτά περίπου μηνών, αυτό λέει πολλά».
Κορυφαίος με βούλα
Στο «Καρφί χωρίς… πέταλο», «Ο ΤΖΟΚΕΫ» είχε γράψει:
«Ο Μίστερ Ανδρόνικος για μια ακόμη φορά νίκησε τον Πενταδάκτυλο και δεν άφηνει πλέον καμιά αμφισβήτηση ότι μεταξύ των δύο είναι ο κορυφαίος με βούλα. Τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους και είναι ξεκάθαρα. Το μεταξύ τους σκορ έγινε 2-0 υπέρ του αήττητου Μίστερ Ανδρόνικου, ο οποίος πρέπει να σημειωθεί ότι στις 2.000 Γκινέες έτρεξε για πρώτη φορά πάνω από τα 6 φέρλογκς. Μίλησε όμως η μεγάλη κλάση του και νίκησε τον Πενταδάκτυλο και στο μίλι. Η επόμενη τους αναμέτρηση θα είναι στο Ντέρμπι του Νοεμβρίου, όπου η μεταξύ τους τιτανομαχία θα συναρπάσει και το άθλημα θα είναι ο μεγάλος νικητής της νέας αναμέτρησης τους».
Δυστυχώς η μονομαχία δεν έγινε ποτέ. Ο Μίστερ Ανδρόνικος κατά την προετοιμασία του για την κορυφαία κλασική των τριετών, παρουσίασε πρόβλημα στον τένοντα και δεν διαγωνίστηκε. Έτσι άνοιξαν διάπλατα ο δρόμος για τον Πενταδάκτυλο, ο οποίος τελικά ήταν ο νικητής του Ντέρμπι.
ΚΥΠΕΛΛΟ 1.000 ΓΚΙΝΕΩΝ 2003 |
2 κύπελλα
Ο Μίστερ Ανδρόνικος (Βόλτα – Έλα Καρυοφιλιά Μου) έτρεξε επτά φορές. Παρέκαμψε τις κούρσες διετών, αφού έδειχνε κάπως ανώριμος και έκανε νικηφόρο ντεπούτο ως τριετής στις 12 Μαρτίου 2003, για να ακολουθήσει δεύτερη απανωτή νίκη 11 μέρες αργότερα. Πάντα με αναβάτη τον Άντρο Ιακώβου, ο τρόφιμος του Πανίκου Ονουφρίου, ακριβώς μια εβδομάδα μετά ήταν ο νικητής του Κυπέλλου 1ης Απριλίου (Gr2).
Το σερί επιτυχιών του συνεχίστηκε με τέταρτη απανωτή νίκη στο Κύπελλο 2.000 Γκινέων στις 7 Ιουνίου. Πήρε “κάποιες ανάσες” και επανήλθε στις 8 Οκτωβρίου. Πέτυχε το 5 στα 5 και πανάξια ανήλθε στην Α’ κλάση.
Στις 28 Οκτωβρίου διεύρυνε στις 6 νίκες το αήττητο σερί του.
Η γενεαλογία
Ο Μίστερ Ανδρόνικος ήταν το δεύτερο από τα 10 προϊόντα της τοκάδας Έλα Καρυοφιλιά Μου (1994). Η Έλα Καρυοφιλιά Μου (Κερ Ντε Μιέλ – Πέρδικα) έδωσε κατά χρονολογική σειρά τα πιο κάτω προϊόντα:
1999: Περιπέτεια (θηλ.) από Μπολτ Λεζ: 4 νίκες.
2000: Μίστερ Ανδρόνικος (αρσ.) από Βόλτα: 6 νίκες (2 κύπελλα).
2001: Βαν Νίστερλοη (αρσ.) από Απολίν: 8 νίκες.
2002: Ιέρων (αρσ.) από Γούτμανς Μάουντ: 6 νίκες.
2003: Χιόνης (αρσ.) από Χαάμι: 0 νίκες.
2005: Ημαθία (θηλ.) από Χαάμι: 7 νίκες.
2006: Ποθητή (θηλ.) από Τακκατάμ: 9 νίκες.
2007: Βεργίνα (θηλ.) Μάουνταιν Μάϊνερ: 5 νίκες.
2009: Καπετάνισσα (θηλ.) από Τζιάραχ: 1 νίκη.
2010: Αφεντικό (αρσ.) από Τακκατάμ: 6 νίκες (3 κύπελλα).